Det første slag i Pyrenæerne

Det var uden tvivl en hård etape, men den blev ikke sønderligt spændende. Dertil var Jumbo-Vismas greb om løbet for sikkert. Man kan næsten sige, at de lavede et taktisk mesterværk med den fremskudte Van Aert og de bundsolide Kuss og Van Hooydonck. I går var der en jernring omkring Vingegaard.

Parallelt med at man kan sidde og nyde Jumbo-Vismas blændende kollektive kørsel, kan man på danske sociale medier læse, at folk der aldrig har kørt andet end Herfølge Rundt og set cykelløb på TV, gøre deres sportsdirektører til løbets dummeste. Barokt!

Hvis man, uden selv at have en stor erfaring med cykelløb og ledelse af et cykelhold, tænkte sig bare lidt om, ville man nok indse, at såfremt man er uenig med Frans Maasen og Grischa Niermann, så er det nok ens egen opfattelse af taktik og cykelløb, man skal undersøge, inden man begynder at tilrettevise dem. Det er trods alt dem og deres kolleger der er ansat på deres meritter og kvalifikation af et af verdens største og mest avantgarde cykelhold, det er dem der ved hvilke aftaler der er indgået med hver rytter og det er dem der ved hvordan hver rytter har det, og forventeligt kan udføre af opgaver på en forestående etape.

Måske bliver man klogere af at prøve at undersøge hvorfor de agerer som de gør, i stedet for at regne dem for uegnede til deres job.

Jonas Vingegaard: Han virker omtrent urørlig når terrænet stiger, og det er ikke fordi, Pogacars angreb ikke er hårde. Det virker så nemt for ham at parere, at man mere tror på, at han kan lave et succesfuldt kontraangreb end at Pogacar kan få skovlen under ham. Og indtil disse dueller åbnes er han pakket ind af verdens bedste hjælperyttere.

Tadej Pogacar: Jeg tør ikke sige om hans niveau er det samme som sidste år, men det er i hvert fald tårnhøjt. Det er ikke hans mangler der er problemet, men Vingegaards og Jumbo-Vismas kvaliteter. For at føje spot til skade mistede han Soler i går. Måske hans vigtigste mand. Han har ikke haft vinden med sig i årets løb.

Wout Van Aert: Han stopper ikke med at kære så man taber både næse og mund. Denne Tours åbenbaring. Og der skal noget til at være åbenbaring fra den position han allerede havde da han rejste til København. Belgien er i ekstase over ham, og han er vel også det tætteste nogen har været på at løfte arven efter Eddy Merckx. Det skal en ufattelig klasse til at udrette hvad han har gjort hver dag – både på individuelt plan og som hjælperytter. På hviledagen blev han i øvrigt kåret som 2. uges bedste hjælperytter.   

 

 

 

UAE: Det ser ikke godt ud for dem. Mikkel Bjerg har haft nogle dage med mindre gode ben og den alsidige Soler er ude. I det terræn der venter, er det vel kun Majka, Pogacar kan bruge til noget konstruktivt. Og det konstruktive er at sætte et hårdt tempo inden han selv angriber.

Jumbo-Visma: Hollænderne sidder på det hele. Den kollektive overmagt er af samme målestok som det bedste Team Sky mønstrede i sin tid. Så længe Vingegaard har disse ben, kan holdet støvsuge alle problemer væk – i alle terræner. Over alle svæver Van Aert som en cykelgud, der er hævet over jordiske begrænsninger.

Ineos: De er solide og Thomas er solid. Det er næsten utænkeligt, at han ikke ender på podiet. Han kører klogt og disponeret ud fra erkendelsen, at han intet kan stille op når Pogacar og Vingegaard fyrer raketter af. En etape til Pidcock og en podieplads til Thomas vil formentlig være et tilfredsstillende resultat for holdet.

CITATER

Het Laaste Nieuws: ”Et taktisk mesterværk af Jumbo-Visma”.

Grischa Niermann: ”Wout kunne have vundet i dag, men ofrede sin chance for Jonas. Det giver selvtillid når du ved, at Wout venter på toppen”

Wout Van Aert: ”Mine egne mål venter i weekenden. Nu gælder det den gule trøje”.    

Het Laaste Nieuws: ”Stormesteren Van Aert har på egen hold tjent flere penge i Touren end noget hold”.

Tadej Pogacar: ”Onsdag og torsdag er mere egnede til at vinde tid”.