Forspildte Jumbo en gylden mulighed for at tage sekunder på Pogacar?

Forspildte Jumbo en gylden mulighed for at tage sekunder på Pogacar?

Wout Van Aerts stratosfæriske afslutning på dagens etape giver ikke kun klare svar, men rejser også flere spørgsmål.


De tre svar vi fik er:

- at Van Aert her i Tourens start er i en klasse for sig selv, og dominerende uanset disciplin. Efter andenpladser på enkeltstarten og de to massespurter lavede han i dag et nummer af historisk målestok, da han satte hele Jumbo-Visma frem i et all-out angreb på en bagatel af en bakke ca. 10 kilometer fra mål. En aktion, der savede feltet i stumper og stykker.

- at Jumbo-Vismas kollektiv er lige så suverænt som Van Aert er individuelt.

- at Jonas Vingegaard her i Tourens start er den mest vågne og veloplagte af klassementsfolkene.

Spørgsmålene der rejser sig er:

- burde Van Aert have ventet på Vingegaard på bakketoppen, hvor der var et pænt hul bagud fra Vingegaard og Yates og ned til den nærmeste forfølger?

- var det egoistiske motiver, der fik Van Aert til at køre alene, eller var det en vurdering af at det ikke kunne lykkes at køre hjem med Vingegaard og Yates?

- var det Van Aerts egen beslutning af køre, eller var den bestemt i bilen?

- hvor var Pogacar, og hvordan havde han det.

- hvorfor virker Pogacar og UAE så ukoncentrerede?

- vil Van Aert være påvirket af den store præstation i morgen?

Jeg mener, at Van Aert burde have ventet. Det er Pogacar, der er storfavorit til at vinde Touren og skal man slå ham må alle – ubetinget alle – muligheder for at fravriste ham sekunder udnyttes. I dag var der en mulighed, men den blev ikke grebet. 

Svarene blæser foreløbig i vinden, men i morgen vil enhver form for soven i timen, blive straffet ubønhørligt på brostenene, hvor der er store motorer som f. eks. Pedersen, Van der Poel, Lampaert og måske Asgreen, der vil sætte alt ind på at skabe et inferno på vejen mod Arenberg.