Magnus Cort for 8. gang!

Magnus Cort for 8. gang!

På den ene side har man sjældent set en mand der er blevet sat ad flere omgange, og endda relativt langt nede ad stigningen, ende med at vinde, og på den anden side, hvis der skulle være en der gjorde det, kunne det næsten kun være Magnus Cort.

Cort: Man kommer ikke uden om, at da Cort vandt sin 8. grand Tour-etape, da var han i ekstraordinær grad tilsmilet af held og medgang. 99 gang ud af 100 ville den gruppe, han sad i, i sådan en situation, ikke være kommet tilbage, men på en anden side, så viste afslutningen også Corts ypperste kvalitet – som har indbragt ham et hav af sejre siden juniordagene: at når han kan se en målstreg, i et ræs der er trukket så langt ud som det i går, så er han livsfarlig for en hvilken som helst cykelrytter i verden. Lige dér kan han finde nogle dråber benzin på bunden af en tom tank. Og under alle omstændigheder, 8 etapesejre i Grand Tours, de kommer ikke ved tilfældigheder, men ved verdensklasse.

Pogacar: Vi ved at han ikke frivilligt giver trøjen fra sig når han først har den. Men i går var det så tæt på, at tilfældighederne spillede med. Selvfølgelig kunne han have vundet flere sekunder ind på udbruddet på målstigningen, men han ønskede formentlig ikke at belaste sit decimerede hold med denne opgave. Soler og Bjerg har allerede været hårdt spændt for siden han overtog trøjen, og Pogacar er nødt til at være meget varsom med hvordan han bruger holdets ressourcer i disse dage. På stigningerne kan han selv køre med, men han vil være sårbar for angreb i dalene – og hvem skal hente flasker til ham?

Vingegaard: Endnu en nem dag for ham og hans hold, hvor han kunne sidde på hjul og godte sig over at UAE sled sig selv op i front. Han var på stikkerne da Pogacar satte sin trademark-spurt ind de sidste 200 meter. Som de andre gange kunne han ikke holde hjul, men blev ikke noteret for tidstab. I dag skal han til eksamen, og vi får endelig at se om de selvpostulerede forbedringer og fordele ved høje bjerge i varme er nok til at vælte Pogacar fra tronen.  

UAE: Det ser ikke godt ud for dem. Det er er meget skidt at være i undertal mod et hold som Jumbo-Visma. Soler og Bjerg ser stærke ud, men nu da de store bjerge kommer, er de på en vanskelig opgave, da de skal med op over dem, for at kunne være til hjælp i finalerne. Og Majka har corona – godt nok med infektionstal der er lave nok til, at han stadig er i løbet – men er han på toppen?

 

Tour de France 2022

Jumbo-Visma: Det er nu alvorens time, og der er ingen tvivl om at de har en plan for de næste to dage, som har til hensigt at udnytte deres overtal. Man må formode, at de vil forsøge at åbne løbet inden målstigningen. Det bliver især interessant at se hvordan de vil bruge Roglic.

Ineos: De har ingen rytter, der vil kunne følge Pogacar og Vingegaard, men de har længe annonceret, at når de kom hertil, så ville de spille deres kollektiv ud. Og det er så godt, at det sagtens kan få en indflydelse på etapernes udvikling.

Citater:

Thomas: ”Ingen vil sidde på hjul af Majka, nu da han er testet positiv”.

Het Nieuwsblad: ”Det er ærefuldt at Pogacar ikke gav den gule trøje væk, men var det smart”?

Het Nieuwsblad: ”Selvom Jonas Vingegaard hævder, at han bedre kan klare varmen, og at han er endnu bedre på de lange stigninger, så går vi stadig efter Tadej Pogacar som topfavorit til denne etape”.

Pogacar: Det stinker virkelig at have mistet to stærke motorer. Vi overvejede at lade Kämna tage trøjen. men jeg er også glad for, at jeg stadig har den. I morgen og i overmorgen bliver det vigtigere etaper end i dag. Vi tager dertil med selvtillid, jeg kan ikke vente med at komme i gang.«

Benoot; ”Nu mister de George Bennett på grund af corona. Ærgerligt, at det er på grund af det. Det er ikke, fordi vi håber på det. Men på den anden side var de søndag superstærke, mens de kontrollerede. Så det kan gå i alle retninger. Men vi kommer til at angribe dem alligevel”.

I dag køres den frygtelige etape, som indeholder både Col du Galibier og Col du Granon. Sidstnævnte er formentlig løbets hårdeste stigning, og det var her giganten, Bernard Hinault i den  legendariske 1986-udgave tabte over 3 minutter, og dermed Touren, til sin holdkammerat, Greg LeMond. Hinault. Også i dag kommer den til at sende jordrystelser gennem klassmentet.

Tour de France 12. Etape 2022