Stilhed før storm

Stilhed før storm

Som når en dødsdømt får lov at vælge sin livret inden han skal i galgen, tilbragte cykelrytterne i Tour de France løbets anden hvidedag i vidunderlige Morzine. En hviledag ses der altid frem til når man kører Grand Tour, men endnu mere, når den henlægges til sådan et paradis med grønne skråninger og i en højde der tager toppen af den ulidelige hede, der huserer i Frankrig i juli.

Dagen bruges ikke kun til hvile. Den bruges også til at gøre status og til at tale med pressen. Pressefolkene kan så på deres side grunde over hvor meget saf det der siges er ærlig snak, og hvor meget der er konstrueret til lejligheden.

Jeg hat været på jagt rundt omkring, så kan du selv foretage din vurdering af hvor meget af det, du tror på.

Pogacars største frygt hedder covid: "Du forbereder dig hele året, så du overlader ikke bare førertrøjen til en anden person.  Desværre ved man aldrig, hvordan det ender med covid. Hvis man får covid må man tage hjem, uanset om man har førertrøjen eller ej. Man kan ikke være til fare for andre”.

Mads Pedersen: ”Jeg var syg op til dagen efter DM. Der var det sådan, at vi faktisk overvejede, om jeg overhovedet skulle tage stille til start i Touren, så dagene op til var virkelig bare hvile, hvile, hvile og prøve at komme ovenpå. Til dagene i Danmark blev der virkelig gravet dybt for at præstere og for ikke at skuffe både mig selv, men også alt det, som jeg ligesom havde sat i værk med at prøve og ramme gul trøje og så videre”.

Pogacar: ”Jeg sov, jeg vågnede udhvilet, jeg fik morgenmad, en let cykeltur på halvanden time, og så frokost, dette pressemøde, massage, frisøren, aftensmad og så går jeg i seng igen. Og i morgen starter det hele forfra".

Riis: ”Van Aert er verdens bedste cykelrytter, men han har kørt dumt et par dage. Hvis jeg havde siddet i bilen, havde jeg stoppet ham”

Lefevre: ”Det handler om Wout, men jeg er ikke jaloux”.

Boonen: ”Wout har opnået heltestatus, og han vil vinde flere etaper. Og Pogacar vil gøre sin plan færdig”.

Van Aert: ”Alt hvad jeg har opnået, er takket være dette hold, mine holdkammerater og de rammer jeg har. Jeg har det fantastisk her”.

 

Jumbo Visma hviledag Tour de France

 

Zeeman: ”Dette er den bedste Wout Van Aert nogensinde, det behøver jeg ikke at se tal for at vide. Men jeg forventer, at han nu hjælper lidt mere for gult”.

Van Damme, Het Nieuwsblad: ”Ineos har et fodboldproblem. En stærk midtbane, men et svagt angreb”.

Thomas: ”Jeg har kendt Froome, Nibali og Contador. Tadej er simpelthen på et højere niveau. Nibali og Contador var især gode klatrere. Selvom spanieren også godt kunne køre mod uret. Froomey var også god til de to forskellige discipliner. Men Pogacar? Han er noget andet. Se på hans spurt. Se på hans første Flandern Rundt. Han var også løbets stærkeste mand der. Han er god til stenene. Han kan alt. Fænomenalt! Jeg kan ikke se, hvordan han ikke ville være den største favorit i Tour-sejren i de næste fem, seks år”.

Trentin: Pogacar er et fænomen i en moderne, hensynsløs cykling, hvor der ikke gives rabatter”.

Pogacar: ”De siger, at Vingegaard er god i varme, men jeg er heller ikke dårlig. Det er ikke en fornøjelse for nogen at køre cykelløb i 40 grader, men vi får se. Jeg stoler på min form”.

Nu er det slut med snak. I dag begynder alperne. En lettere aperitif i dag, men onsdag og torsdag bliver uhyggelige og kommer til at koste hoveder.