Duellanter Deluxe

Duellanter Deluxe
Tadej Pogacar og Wout Van Aert fortsætter deres altoverskyggende dominans af året Tour de France. Uanset etaperne komposition, er det de to der spiller hovedrollerne. At Van Aert gør det, er til stor vrede og fortvivlelse for danske tastaturkrigere.  

Mine betragtninger om etapen i går:  

Jumbo-Visma: Den hollandske formation fortsætter med deres totalcykling, hvor hver dags maksimalgevinst vurderes. Ikke noget med at sidde syv mand i ring om Vingegaard i tre uger, sådan som mange gerne så det. Og gudskelov. Jumbo-Visma kører vidunderligt cykelløb og indtil videre – både sidste år og i år – har deres sprudlende tilgang til løbet kostet noget på klassementssiden, men har derimod indbragt dem mange gevinster, og os andre underholdning. De er antitesen til dødssyge Team Sky, der lagde Touren i graven som underholdning i en årrække.

UAE: Pogacar siger, at de havde besluttet at lade udbruddet køre i går, men at Jumbo-Visma ville det anderledes. De fik en overkommelig arbejdsdag, men tog ansvaret på finalstigningen i Lausanne, hvor Majka satte et dræbende tempo, som tog livet at en række etape-contenders. UAE kørte også i går som et hold der har førertrøjen.

Pogacar: Han gik efter etapesejren, og som den general han er. Han kørte målstigningen forfra – kiggede sig et par gange tilbage for at se Vingegaard klistret til sit hjul. Enten tøvede han et sekund for længe, eller også åbnede Matthews spurten for tidligt. I hvert fald blev han lukket inde og kom ikke til at køre sin spurt, men blev alligevel nr. 3 og tog yderligere sekunder.

 

Tadej Pogacar

 

Vingegaard: Sammen med Pogacar så han ud til at være den der havde det lettes da det gik stærkt. Indtil videre kører ham i defensiven på hjul af Pogacar. På et tidspunkt er han nødt til at tage teten. Han har ikke Pogacars evne til at høste resultater, og hvis han skal vinde Touren, skal der angribes. Det kommer der masser af terræn til i den kommende uge.


Van Aert: Man bliver ved at spørge sig selv om ham eller Pogacar er mest imponerende. Jeg må gentage, at Van Aert er et unikum. Han var eneste tunge mand til at blande sig i en gruppe af lette puncheurs, og hans fart i spurten var overvældende. Det så ellers kritisk ud, da han var lukket inde med 150 meter hjem, men da han fik fri bane, var resten som at hugge slik for børn.  


Matthews:
Det er ikke nemt for den australske vindallergiker. Hans evige forsøg på at suge den sidste blodsdråbe uf af sine konkurrenterne, inden han selv investerer, sætter ham ofte på bagkant, og når han så endelig tager et initiativ, så bliver spurten for lang. Det må være karma.

Kron: Stærk præstation at Kron at blive nummer fire i dette selskab. Det viser hvor høj klasse han har som puncheur, og hvor hans fremtid som cykelrytter ligger.

Etapen: Det kunne sagtens have blevet en kedelig etape med et udbrud der sejlede hjem. Nu blev det et brag af en finale, og det han vi takke Jumbo-Visma – især i skikkelse af Van Hooydonck – for. Og derudover kunne man glæde sig over smukke billeder at det schweiziske glansbillede-landskab. 

CITATER:

Pogacar: ”Wout er en bedre cykelrytter end mig”.

Matthews: “ Nu er det min tur næste gang”

Van Aert: ”Jeg var på grænsen for at følge Pogacar på stigningen”.

Het Laaste Nieuws; ”Van Aert må have chokeret Pogacar. Han gik virkelig efter sejren”.

Tour de France feltet besøger Schweiz

Het Niuwsblad: ”Van Aert er Tourens stærkeste rytter. Brug ham, Jumbo-Visma”.