Guide til Castelli cykelbukser

Castelli Cykelbukser

Cykelbukser fra Castelli er til dig, der vil have komfort i den absolutte topklasse og egentlig selv vil bestemme hvor meget du vil betale for det. Castelli cykelbukser fås både til begyndere og til professionelle cykelryttere. Det belgiske hold Quick-Step -AlphaVinyl kører i Castelli cykeltøj hele året, uanset om det er i de brostensbelagte forårsklassikere eller Vueltaens bagende sol.

Grunden til at du selv kan bestemme hvor meget du vil betale for komfort i verdensklasse er fordi du nemt kan til/fravælge hvad dine nye Castelli cykelbukser kan udover at føles som en sky når du sidder på rammen. I det her indlæg vil vi sammenligne de enkelte cykelbukser, så du ved alt hvad der er værd at vide.

Castelli Entrata Cykelbukser

Castelli Entrata Cykelbukser

- Til dig, der vil have komfortable cykelbukser uden at bruge hele opsparingen

Entrata Cykelbukser er Castellis entry-level cykelbukser, men det Italienske mærke sammenligner selv deres cykelbukser til begyndere med andre mærkers premium cykelbukser. Alt det de professionelle ryttere skal bruge, men os andre motionister ikke skal er skåret væk. Det vil sige at aerodynamikken ikke er til at vinde cykelløb, den er nærmere til at spurten ned til bageren. Lomme til radioen skal du kigge langt efter. Du får til gengæld en rigtig behagelig cykelbuks med en pude, der sagtens kan klare længere cykelturer. Så længe du ikke skal bruge dem i ekstremerne.

 

 

Castelli Competizione Cykelbukser HerreCastelli Competizione Cykelbukser 

- Til dig, der vil have flere elementer fra top-level cykelbukser, men til en mere overkommelig pris.

Cykelbukserne har flere elementer fra Castellis absolutte top cykelbukser, blandt andet er pasformen og ben-gripperne taget direkte fra Free Aero Race 4, den gamle aero-topmodel. I forhold til Entrata cykelbukserne er der færre paneler, flere flade sømme og bukserne er lavet i mere åndbare og komfortable materialer. Tekstilerne giver større kompression, som gør cykelbukserne mere behagelige at have på.

 

 

Castelli Free Aero RC Cykelbukser HerreCastelli Free Aero RC Cykelbukser

- Til dig, der skal bruge cykelbukser hurtige nok til at vinde verdens største cykelløb.

Nu bliver det alvor. Free Aero Race RC bliver også brugt af Quick-Step fordi komforten og ikke mindst aerodynamikken er best-in-class på World-Touren. Men hvad får du egentlig for pengene når du køber Free Aero RC? Du får laser-skårede ben uden gripper, men som stadigvæk bliver på plads. Du får Castelli top pude med 2 lag. Et med varierende tykkelse og et ekstremt blødt lag, så du undgår irritation mod huden. Det er med længder vores mest populære cykelbukser og det er tydeligt hvorfor når først du prøver dem på. Her kan du læse Feltet.dk's test af Free Aero RC Cykelbukser, som kalder bukserne for: "Castellis hidtil bedste".

Castelli Premio Black Cykelbukser - Herre
Castelli Premio Black Cykelbukser

- Til dig, der vil have de bedste cykelbukser

De er simpelthen fantastiske at få på. Premio Black er lavet til at give rytteren verdens mest komfortable cykelbukser. Alle elementer, der går på kompromis med komforten er udeladt. Der er nærmest ikke nogle syninger og benslutningen er eminent lavet med laserskåret finish og uden silikone gripper. Castellis top pude og hele vejen igennem lavet til at blive dine nye yndlings cykelbukser. Det er de dyreste cykelbukser i Castellis kollektion, men de er uden tvivl alle pengene værd. Du kan læse Feltet.dk's test her, hvor Premio Black får 10/10.

 

 

Cykelbukser

En vigtig regel når du cykler er at have så få lag på som muligt. I langt de fleste tilfælde bør du faktisk kun have 2 lag på: En cykelundertrøje og ydre lag, som en jakke eller cykeltrøje alt efter hvor koldt det er på din cykeltur. I nødstilfælde kan det give mening at have et 3. lag på, det kan være enten en vest, regnjakke eller vindjakke, der ikke er beregnet til at have på hele turen, men kun når du har behov for det. Det kunne f.eks. være når det begynder at regne eller i mellem dine intervaller.

Det er en udbredt misforståelse at cykelryttere skal have mange lag på, som man kan åbne og lukke efter behov. Åndbarheden bliver dårligere og dårligere jo flere lag dampen skal igennem for at slippe ’fri’. Dit cykeltøj bliver vådt og koldt når du sveder, hvilket en høj åndbarhed kan hjælpe gevaldigt på.

Nøglen til at sikre en høj åndbarhed er din cykelundertrøje. Uanset om det er varmt eller koldt når du skal cykle vil du have stor gavn af en cykelundertrøje. Selvfølgelig skal du ikke bruge en langærmet i merinould midt om sommeren, men om vinteren vil du blive overrasket over hvor behageligt det kan være at cykle i kulde med den rigtige cykelundertrøje.

En kæmpe fordel ved cykelundertrøjer er også prisen, der er væsentligt lavere end cykeljakker, men på samme måde kan udvide det temperaturspænd du kan holde varmen i. F.eks. er Perfetto Jakken anbefalet mellem 4°-12°C, men den kan sagtens bruges ned til frysepunktet hvis du kombinerer den med en flanders eller sottozero
cykelundertrøje. På samme måde kan den kombineres med et kortærmet tynd baselayer og være perfekt omkring 12°, lige før du smider jakken og går over til langærmet cykeltrøje. En væsentlig billigere løsning end at købe en at have 2 cykeljakker.

Cykelundertrøjer til kvinde

Cykelundertrøjens vigtigste opgave om vinteren er at sørger for at du holder varmen. Mange overlader fejlagtigt den opgave til langærmede cykeltrøjer fordi de jo er varme. Men cykeltrøjer er ikke beregnet til at transportere sved væk fra din krop. Det er cykelundertrøjer til gengæld og jo varmere desto bedre når vinterkulden banker på døre

Cykelundertrøjer til mænd

Jo færre lag, desto bedre bliver din cykeltur. Den bliver mere komfortabel fordi du sveder mindre og fordi dit tøj bliver mindre våde. Cykelundertrøjen er med til at holde din kropstemperatur optimal.

Hvordan skal en cykelundertrøje side?

Cykelundertrøje skal ligesom det meste andet cykeltøj sidde stramt til kroppen, og der skal ikke være for meget overskydende materiale, som folder. Når cykelundertrøjen sidder stramt kan den bedst muligt hjælpe dig af med
sveden og holde dig varm. Det er selvfølgelig også vigtigt at længden er perfekt, ikke så kort at der kommer et bart stykke over cykelbukserne og ikke så lang at den folder flere steder under cykeljakken. Selvfølgelig skal din undertrøje sidde under selerne på din cykelbukser og ikke over.

Hvilket materiale er det bedste til cykelundertrøjer?

Det rigtige materiale kommer meget an på, hvilket vejr du skal cykle i og hvordan din træningstur skal være. I dårligt vejr er det en rigtig god idé at bruge merinould til at holde varmen. Hvis du på den anden side skal cykle når det er varmt er det vigtigere for dig at få transporteret fugten væk fra din hud. Det gøres bedst med syntetiske materialer, der kan hedde mange forskellige ting.

Merinould er et ekstremt godt materiale at laver undertrøjer af fordi ulden ikke køler dig ned når den bliver våd, hvilket ellers kan være et stort problem. Vådt tøj nedkøler dig omkring 25 gange hurtigere end tørt tøj under normale omstændigheder. Derfor er du nødt til at holde dig eller i det mindste bruge Merinould, som ikke køler dig unødigt meget.

De syntetiske materialer kan behandles anderledes end naturlige materialer som merinould. Det gør at man kan give materialet vandafvisende egenskaber, så undertrøjen ikke bliver våd selv når du skyder dit bedste 20-minuters
interval af. Jo tyndere materialet desto mere åndbar er cykelundertrøjen også. Derfor vil du opleve at undertrøjen kan være ekstremt tynde og decideret gennemsigtige. Heldigvis har du en cykeltrøje på udover, så hele overkroppen
ikke er til offentligt skue.

Hvad skal du kigge efter i din cykelundertrøje?

Cykelundertrøjer kan have mange forskellige features, som du skal gøre op med dig selv om du vil sætte pris på og betale. En vindafvisende front på undertrøjen ses ikke ofte, men har alligevel vindtætte cykelundertrøje. Den vindtætte front er rigtig god til at have på inden under et yderlag, som ikke er vindtæt. På samme måde kan en høj krave også hjælpe utroligt meget for at du kan holde varmen og undgå sygdom i halsen. Det er selvfølgelig kun
nødvendigt på de koldeste cykelture. Den høje krave passer dog bedst under den høje krave på en cykeljakke og det ser ikke så godt med en høj krave der stikker op over kraven på din cykeltrøje.