Velkommen til vores blog!

Her kan du læse om en masse cykling. Per skriver en masse røverhistorier fra hans egen karriere som professionel cykelrytter. Vi laver guides til dig, der vil blive klogere på cykeltøj, så du kan få de bedste cykelture i alt slags vejr. Vi laver analyser af verdens største cykelløb: Paris-Roubaix, Flandern Rundt, Tour de France osv. Her deler Per sine tanker og observationer. Til slut har vi vores Insider, som giver dig et unikt indblik i professionel cykling. Der bliver lavet interessante interviews med de største danske cykelrytter: Asgreen, Pedersen, Valgret etc. Dybdegående portrætter af store aktører, f.eks. den danske sportsdirektør Lars Michaelsen. Derudover har Per af flere omgange fulgt cykelhold under Post Nord Danmark Rundt, som han farverigt beretter om. Velkommen til og god læsning.

Bausager Á Bloc

ØRNEN FRA TOLEDO ER DØD
Federico Bahamontes døde i går. Mange betragter ham som den største klatrer nogensinde. Det er ikke fordi hans samlede palmares er overvældende, men det var hans aktioner i bjergene. Sammenligninger på tværs af epoker er vanskelige, men det burde sige en...
Fortsæt med at læse
Der var ikke kørt mange kilometer af gårsdagens contre la montre, før det stod klart. At Jonas Vingegaard havde ramt endnu en dag med diamanter i benene. I perfekt aeroposition, og altid oven på pedalene, jog han hen over sydfransk asfalt med 60 kilometer i timen, og man behøvede ikke at kigge på mellemtider for at forstå, at det eneste han skulle koncentrere sig om, var at undgår styrt. Det skulle på de allersidste kilometer vise sig, at han så stort på dette hensyn, da han kom for langt ud i en kurve, og kun et mirakel forhindrede ham i at ende i bjergvæggen. Det må have været i hårrejsende øjeblik for Jumbo-Visma ledelsen, der godt ved hvor ondt der gør at tabe en sikker Tour de France-sejr sent lørdag eftermiddag.
Fortsæt med at læse
Det var et stort nummer, Christophe Laporte lavede i går. Den klassiske finisseur-discilplin er næsten ophørt med at eksistere, eftersom sprinterholdene er blevet for stærke og for velorganiserede til at nogen kan slippe afsted inden for de sidste par kilometer, mens farten er over 60 km/t, og det giver også sig selv, at hvis man både skal rykke væk, holde den fart i et minut eller mere, og have hul nok til at modstå sprinternes 70-75 km/t de sidste 15-20 sekunder, så skal man være ejer af at par ualmindeligt gode ben. 
Fortsæt med at læse
Da Jonas Vingegaard, iført Tour de Frances solsikkegule førertrøje, kom ud af den sidste kurve mod målstregen oppe på Hautacam, rejste sig og trådte de sidste meter hjem, og sendte fingerkys da han passede målstregen, vat det et deja vu fra 1996. Det manglede kun Jørn Maders ikoniske ord: ”Kys til Bjarne, kys til Danmark. Ellers da det et da capo at dansk cykling mest memorable øjeblik. Og som Riis havde Vingegaard på vejen hertil sænket et uovervindeligt fænomen.
Fortsæt med at læse
På den store klassiske Pyrenæ-etape med fire pas udfoldede cykelløbet sig i fuldt flor, og inden opstigningen til den spektakulære rampe, Runway 007, som lagde beton til James Bond filmen, Tomorrow Never Dies, var der cykelryttere spredt ud over der meste af Haute-Pyrénées.
Fortsæt med at læse