Castelli - Arbejdstøj til professionelle

Castelli - Arbejdstøj til professionelle

Cykeltøj fra Castelli er noget af det bedste cykeltøj du finder på markedet. På fabrikken i Fonzaso, Italien lever og ånder man for at lave cykeltøj til professionelle cykelryttere. Og ovenikøbet lave cykeltøj, der giver rytteren en "unfair advantage". Det betyder at når du står på startstregen til et cykelløb, så ved du at dit cykeltøj er bedre end konkurrenternes.

Det betyder at hvis det regner, så ved du at din regnjakke er er den mest aerodynamiske og mest åndbare i hele feltet. Det betyder at hvis det er en sommerdag, at din aero trøje er en anelse hurtigere end alle andres. Det betyder at dine cykelbukser har den helt rigtige muskelkompression samtidig med at puden er noget ekstraordinært. Så når konkurrenter får ondt i røven, er du først ved at færdiggøre din opvarming. Det betyder at du håber på dårligt vejr når der skal køres cykelløb, fordi du er bedre beskyttet end dine konkurrenter.

Castelli har flere gange revolutioneret måden cykelryttere bruger cykeltøj. F.eks. blev idéen om at bruge speedsuit til linjeløb skabt hos Castelli. Idéen om en kortærmet, aerodynamisk cykeljakke til ekstremt vejr at køre cykelløb i, resulterede i den ikoniske Gabba jakke. Det er en jakke som ethvert brand med respekt for sig selv laver, men nogle orker ikke en gang at kalde det andet end en Gabba jakke.

Castellis cykeltøj

Hos Castelli har man den filosofi i forhold til de professionelle cykelryttere at man laver det bedst mulige cykeltøj koste hvad det vil. Det vil sige at hvis en trøje kan blive 1% mere aerodynamisk, så gør man det. Kan din regnjakke blive 1% mere åndbar så gør man det. Men det er også klart at det er de sidste procenter, der gør cykeltøjet ekstra dyrt. Det er grunden til at en Idro Pro 3 regnjakke koster 2.699 kr. Det er fordi at tekstilerne og materialerne, der er blevet brugt er de bedste til regnjakker til cykling, du kan finde.

Det er det samme der gør sig gældende med alt Castellis cykeltøj til cykelryttere. Det bliver aldrig et spørgsmål om en opgradering kan betale sig. For det kan altid betale sig at gøre cykeltøjet bedre og så må det være op til dig at vurdere om du vil betale det, som det bedste cykeltøj koster.

Castelli gør også meget ud af at lave cykeltøj til specifikke situationer. Så du altid har det bedste cykeltøj. Det gør f.eks. at du kan finde aerodynamiske cykelbukser (Free Aero RC), cykelbukser til ekstrem varme (Superleggera) og cykelbukser til ekstrem komfort (Premio Black) alle sammen til professionelle cykelryttere. Det sker f.eks. også med cykeljakker, hvor Castelli laver cykeljakker til cykelture i tørvejr og cykelture hvor det både er tørt og regner. I modsætning til andre producenter, der laver en jakke til tørvejr som er uduelig når det regner og en jakke til regnvejr, som er uduelig når det er tørvejr.

Når det så er sagt, så laver Castelli ikke kun cykeltøj til professionelle cykelryttere, men også til motionister. Castelli bruger samme fremgangsmåde til at lave tøj til motionister. Man tager stiller sig selv spørgsmålet: "Hvordan kan vi lave de bedste cykelbukser til cykelryttere, som kører 2 ture om ugen på ca. 40 kilometer?". Hvor der ikke er alle mulig egenskaber, som kun kommer til sin ret når du kører cykelløb.

Med den fremgangsmåde kan Italienerne lave billigere cykeltøj til os, der skal ikke skal bruge vores cykelbukser til at tilbagelægge 3500 kilometer på 21 dage. Men der er absolut ingen grund til at tro at det billige cykeltøj fra Castelli er af en dårlig kvalitet. Det er stadigvæk det bedste cykeltøj du finder, bare til andre behov end dem de professionelle ryttere har.

Castelli i det professionelle felt

Castelli har de sidste ca. 15 år været fast repræsenteret som leverandør af cykeltøj til et professionelt cykelhold. Og det er ikke så lidt det kræver. Det nyeste sponsorat er til Soudal - QuickStep med blandt Kasper Asgreen og Remco Evenepoel på holdet. Hver eneste rytter på det belgiske mandskab har over 70 forskellige modeller i deres tøjskab. Der er altså cykeltøj til alle tænkelige vejrforhold. Derudover, så bruger World-Tour rytteren ikke bare den normale størrelsesguide, alle rytternes tøj er lavet på individuelle mål og derefter skræddersyet.

Før Soudal-QuickStep havde Castelli i mange år et tæt samarbejde med Team Ineos. Et samarbejde, der blandt førte til at 4 Team Sky ryttere kørte i top 10 på den første enkeltstart i 2017 udgaven af Tour de France.

Før det var Castelli de første til at fokusere på aerodynamik uden for enkeltstarter. Noget man engang troede var fuldstændig ligegyldigt. Spol tiden frem til i dag, hvor alle hold kører i stramme cykeltrøjer med aerostrømper. Begge opfindelse fra Castelli.

Hvad får du med Castelli?

Uanset hvilket cykeltøj fra Castelli du køber, så køber du også en garanti på dit cykeltøj er udviklet til det præcis det formål du skal bruge det til. Du ved at du får det bedste af det bedste. Du betaler ikke for et fancy og dyrt brand. Hos Castelli er det ikke brandet, der koster penge, men materialerne. Så når noget er dyrt er det fordi der er brugt ekstraordinære tekstiler til at fremstille produktet. Det er arbejdstøj til professionelle.

 

Castelli Cykeltøj

En vigtig regel når du cykler er at have så få lag på som muligt. I langt de fleste tilfælde bør du faktisk kun have 2 lag på: En cykelundertrøje og ydre lag, som en jakke eller cykeltrøje alt efter hvor koldt det er på din cykeltur. I nødstilfælde kan det give mening at have et 3. lag på, det kan være enten en vest, regnjakke eller vindjakke, der ikke er beregnet til at have på hele turen, men kun når du har behov for det. Det kunne f.eks. være når det begynder at regne eller i mellem dine intervaller.

Det er en udbredt misforståelse at cykelryttere skal have mange lag på, som man kan åbne og lukke efter behov. Åndbarheden bliver dårligere og dårligere jo flere lag dampen skal igennem for at slippe ’fri’. Dit cykeltøj bliver vådt og koldt når du sveder, hvilket en høj åndbarhed kan hjælpe gevaldigt på.

Nøglen til at sikre en høj åndbarhed er din cykelundertrøje. Uanset om det er varmt eller koldt når du skal cykle vil du have stor gavn af en cykelundertrøje. Selvfølgelig skal du ikke bruge en langærmet i merinould midt om sommeren, men om vinteren vil du blive overrasket over hvor behageligt det kan være at cykle i kulde med den rigtige cykelundertrøje.

En kæmpe fordel ved cykelundertrøjer er også prisen, der er væsentligt lavere end cykeljakker, men på samme måde kan udvide det temperaturspænd du kan holde varmen i. F.eks. er Perfetto Jakken anbefalet mellem 4°-12°C, men den kan sagtens bruges ned til frysepunktet hvis du kombinerer den med en flanders eller sottozero
cykelundertrøje. På samme måde kan den kombineres med et kortærmet tynd baselayer og være perfekt omkring 12°, lige før du smider jakken og går over til langærmet cykeltrøje. En væsentlig billigere løsning end at købe en at have 2 cykeljakker.

Cykelundertrøjer til kvinde

Cykelundertrøjens vigtigste opgave om vinteren er at sørger for at du holder varmen. Mange overlader fejlagtigt den opgave til langærmede cykeltrøjer fordi de jo er varme. Men cykeltrøjer er ikke beregnet til at transportere sved væk fra din krop. Det er cykelundertrøjer til gengæld og jo varmere desto bedre når vinterkulden banker på døre

Cykelundertrøjer til mænd

Jo færre lag, desto bedre bliver din cykeltur. Den bliver mere komfortabel fordi du sveder mindre og fordi dit tøj bliver mindre våde. Cykelundertrøjen er med til at holde din kropstemperatur optimal.

Hvordan skal en cykelundertrøje side?

Cykelundertrøje skal ligesom det meste andet cykeltøj sidde stramt til kroppen, og der skal ikke være for meget overskydende materiale, som folder. Når cykelundertrøjen sidder stramt kan den bedst muligt hjælpe dig af med
sveden og holde dig varm. Det er selvfølgelig også vigtigt at længden er perfekt, ikke så kort at der kommer et bart stykke over cykelbukserne og ikke så lang at den folder flere steder under cykeljakken. Selvfølgelig skal din undertrøje sidde under selerne på din cykelbukser og ikke over.

Hvilket materiale er det bedste til cykelundertrøjer?

Det rigtige materiale kommer meget an på, hvilket vejr du skal cykle i og hvordan din træningstur skal være. I dårligt vejr er det en rigtig god idé at bruge merinould til at holde varmen. Hvis du på den anden side skal cykle når det er varmt er det vigtigere for dig at få transporteret fugten væk fra din hud. Det gøres bedst med syntetiske materialer, der kan hedde mange forskellige ting.

Merinould er et ekstremt godt materiale at laver undertrøjer af fordi ulden ikke køler dig ned når den bliver våd, hvilket ellers kan være et stort problem. Vådt tøj nedkøler dig omkring 25 gange hurtigere end tørt tøj under normale omstændigheder. Derfor er du nødt til at holde dig eller i det mindste bruge Merinould, som ikke køler dig unødigt meget.

De syntetiske materialer kan behandles anderledes end naturlige materialer som merinould. Det gør at man kan give materialet vandafvisende egenskaber, så undertrøjen ikke bliver våd selv når du skyder dit bedste 20-minuters
interval af. Jo tyndere materialet desto mere åndbar er cykelundertrøjen også. Derfor vil du opleve at undertrøjen kan være ekstremt tynde og decideret gennemsigtige. Heldigvis har du en cykeltrøje på udover, så hele overkroppen
ikke er til offentligt skue.

Hvad skal du kigge efter i din cykelundertrøje?

Cykelundertrøjer kan have mange forskellige features, som du skal gøre op med dig selv om du vil sætte pris på og betale. En vindafvisende front på undertrøjen ses ikke ofte, men har alligevel vindtætte cykelundertrøje. Den vindtætte front er rigtig god til at have på inden under et yderlag, som ikke er vindtæt. På samme måde kan en høj krave også hjælpe utroligt meget for at du kan holde varmen og undgå sygdom i halsen. Det er selvfølgelig kun
nødvendigt på de koldeste cykelture. Den høje krave passer dog bedst under den høje krave på en cykeljakke og det ser ikke så godt med en høj krave der stikker op over kraven på din cykeltrøje.