De bedste cykeljakker fra Castelli

De bedste cykeljakker fra Castelli

Som cykelrytter i Danmark er en cykeljakke et must-have, hvis du gerne vil have noget ud af mellemsæsonerne og vinteren. Cykeljakker bliver laveret til forskellige temperaturer og vejrforhold, men uanset hvad du skal bruge din cykeljakke til er Castelli et af de bedste brands at vælge, hvis kvaliteten skal være topklasse.

Castellis cykeltøj kalder de selv for: "Arbejdstøj til professionelle", fordi italienerne laver det bedste cykeltøj til de ryttere, der vil have det bedste af det bedste. Selv om man godt frygte af det bedste af det bedste er ekstremt dyrt, så er Castelli væsentligt billigere end andre brands. For at være ærlig, så betaler du ikke alverden for skorpionen på brystet, men du betaler for materialer af højeste kvalitet når du køber en cykeljakke fra Castelli.

Funktionalitet er Castellis absolut top prioritet og det gør også at deres jakker ser anderledes ud på nogle punkter. Mange brands havde f.eks. fravalgt tapede sømme på deres jakker. Men Castelli mener at en vandafvisende jakke er bedre med tapede sømme end uden, så der ikke kommer vand igennem syningerne. 

En anden ting der også kendetegner cykeljakker fra Castelli er den måde jakkerne sidder på. De sidder så tæt som muligt, fordi det giver den bedste komfort. Derfor kan det godt være at du kun kan have 1 baselayer på under din jakke og ikke andet. Men det er også meningen. Er du i mellem to størrelser vil jeg altid anbefale at gå en størrelse op.

Hvilken cykeljakke skal du vælge?

Du skal vælge den cykeljakke, som passer til de forhold du vil cykle i. Du skal ikke vælge den samme jakke, når det er 10 grader og sol, som du skal når det er 0 grader og regner. Derfor skal du beslutte hvilke cykelturer du mangler en cykeljakke til. 

Bruger du en jakke, som f.eks. ikke er varm nok giver det sig selv at du hurtigere begynder at fryse. Personligt, er der ikke noget der kan få mig til at vende snuden hjem af som hvis jeg fryser meget. På den anden side kan din cykeljakke også nemt blive for varm. Skaden er lidt mindre, men det er ikke optimalt at være badet i sved. Specielt ikke om vinteren.

Hvis du ved at du med garanti ikke kommer til at cykle ved den mindste udsigt til regn eller våde veje. Så er der ikke nogen grund til at købe en cykeljakke med vandafvisende egenskaber.

Men er du typen, der ikke gider at tænke over hvordan skyerne ser ud og bare gerne vil ud at træde uanset om det regner en smule eller en del, så skal du vælge en vandafvisende jakke.

 

Castelli vinter cykeljakker

Cykeljakker fra Castelli

Castellis kollektion af cykeljakker er lavet så du altid kan finde en jakke, der passer perfekt til præcis det vejr du skal bruge den til. Samtidig med har brandet også lavet cykeljakker, der er gode til mange forskellige vejrforhold. Så du ikke skal fylde hele garderobeskabet med cykeljakker. Selvom det naturligvis er en stor drøm at gør netop det.

De mest populære cykeljakker fra Castelli er Gabba og Perfetto jakkerne. Gabba jakken er en kortærmet cykeljakke, der af de professionelle cykelryttere bliver brugt sammen med løse ærmer, når vejret er det værste det kan blive i de belgiske forårsklassikere. Den kortærmede udgave vælges fordi den er mest aerodynamisk og åndbar, hvilket er det du har mest brug for når du kører fuld finale i cykelløb.

Til os andre, der aldrig kommer til at køre en finale i andet end spurten på den mytiske Abbetved bakke, så er den langærmede Perfetto en mere brugbar jakke. Den eneste forskel på Gabba og Perfetto er Perfettoens lange ærmer. Alle materialer er de samme.

Castelli cykeljakker til mildt vejr (10-15 grader)

Castelli Beta RoS Cykeljakke

Castelli Beta RoS Cykeljakke

Cykeljakken, perfekt til ture i mildt vejr. Det vil sige når temperaturen er omkring 10 grader. Beta RoS er vandafvisende, så selv om vejene er våde, skal du ikke frygte dæksprøjt. Jakken er tynd og meget elastisk, så den føles som en langærmet cykeltrøje, men med de samme vind- og vandafvisende egenskaber som en cykeljakke. Det er den perfekte jakke til sene forårsture og efterårsture på rammen.

 

Castelli cykeljakker til køligt vejr (5-10 grader)

Castelli Perfetto Jakke

Castelli Perfetto Jakke

Hvis du kun skulle have en jakke i din cykelgarderobe ville det være en Perfetto. Den er 100% vindafvisende og er perfekt til cykelture i køligt vejr, uanset om der falder let regn eller det er knastørt. Perfetto er mange cykelrytteres foretrukne vinterjakke, fordi du ikke skal tænke på vejrudsigten, men bare komme af sted. Hvis du skal bruge ekstra åndbarhed under intervaller f.eks. har jakken to ventilationshuller, der kan åbnes og lukkes med lynlås.

Castelli cykeljakker til koldt vejr (0-5 grader)

Castelli Raddoppia 3 CykeljakkeCastelli Raddoppia 3 jakke

Arbejdshesten af en cykeljakke, der får dig varmt igennem de lange vinterture på cyklen. Jakken har 3 store baglommer og en ekstra lomme lynlås til værdigenstande. Raddoppia 3 er ikke en hvilken som helst cykeljakke, det er jakken der sørger for at cykelture om vinteren bliver en del sjovere, fordi du ikke skal frygte kulden. Cykeljakken er ikke vandafvisende og du skal være påpasselig med at køre ud i regnvejr. Men hvis du også er meget påpasselig med at køre ud i regnvejr om vinteren, så er Raddoppia 3 et glimrende bud på din næste cykeljakke.

Castelli cykeljakker til ekstremt koldt vejr ( under 0 grader)

Castelli Alpha RoS 2 JakkeCastelli Alpha RoS 2 Jakke

Alpha jakken er en gamechanger når det kommer til vintertøj til cykling. Med en to-lags konstruktion og effektiv vandafvisning er det jakken du skal bruge til det mest ekstreme vejr du kan forestille dig at cykle i. Det er den varmeste jakke i Castellis kollektion, så den er perfekt hvis du frygter at fryse på dine cykelture. Selvom jakken er vandafvisende er Castelli ikke gået på kompromis med åndbarheden, så du har det helt perfekt, selv på de iskolde vinterturer. Udover at selve tekstilet er vand-afvisende, så har det også fået en vandafvisende nanobehandling oven i hatten. 


En vigtig regel når du cykler er at have så få lag på som muligt. I langt de fleste tilfælde bør du faktisk kun have 2 lag på: En cykelundertrøje og ydre lag, som en jakke eller cykeltrøje alt efter hvor koldt det er på din cykeltur. I nødstilfælde kan det give mening at have et 3. lag på, det kan være enten en vest, regnjakke eller vindjakke, der ikke er beregnet til at have på hele turen, men kun når du har behov for det. Det kunne f.eks. være når det begynder at regne eller i mellem dine intervaller.

Det er en udbredt misforståelse at cykelryttere skal have mange lag på, som man kan åbne og lukke efter behov. Åndbarheden bliver dårligere og dårligere jo flere lag dampen skal igennem for at slippe ’fri’. Dit cykeltøj bliver vådt og koldt når du sveder, hvilket en høj åndbarhed kan hjælpe gevaldigt på.

Nøglen til at sikre en høj åndbarhed er din cykelundertrøje. Uanset om det er varmt eller koldt når du skal cykle vil du have stor gavn af en cykelundertrøje. Selvfølgelig skal du ikke bruge en langærmet i merinould midt om sommeren, men om vinteren vil du blive overrasket over hvor behageligt det kan være at cykle i kulde med den rigtige cykelundertrøje.

En kæmpe fordel ved cykelundertrøjer er også prisen, der er væsentligt lavere end cykeljakker, men på samme måde kan udvide det temperaturspænd du kan holde varmen i. F.eks. er Perfetto Jakken anbefalet mellem 4°-12°C, men den kan sagtens bruges ned til frysepunktet hvis du kombinerer den med en flanders eller sottozero
cykelundertrøje. På samme måde kan den kombineres med et kortærmet tynd baselayer og være perfekt omkring 12°, lige før du smider jakken og går over til langærmet cykeltrøje. En væsentlig billigere løsning end at købe en at have 2 cykeljakker.

Cykelundertrøjer til kvinde

Cykelundertrøjens vigtigste opgave om vinteren er at sørger for at du holder varmen. Mange overlader fejlagtigt den opgave til langærmede cykeltrøjer fordi de jo er varme. Men cykeltrøjer er ikke beregnet til at transportere sved væk fra din krop. Det er cykelundertrøjer til gengæld og jo varmere desto bedre når vinterkulden banker på døre

Cykelundertrøjer til mænd

Jo færre lag, desto bedre bliver din cykeltur. Den bliver mere komfortabel fordi du sveder mindre og fordi dit tøj bliver mindre våde. Cykelundertrøjen er med til at holde din kropstemperatur optimal.

Hvordan skal en cykelundertrøje side?

Cykelundertrøje skal ligesom det meste andet cykeltøj sidde stramt til kroppen, og der skal ikke være for meget overskydende materiale, som folder. Når cykelundertrøjen sidder stramt kan den bedst muligt hjælpe dig af med
sveden og holde dig varm. Det er selvfølgelig også vigtigt at længden er perfekt, ikke så kort at der kommer et bart stykke over cykelbukserne og ikke så lang at den folder flere steder under cykeljakken. Selvfølgelig skal din undertrøje sidde under selerne på din cykelbukser og ikke over.

Hvilket materiale er det bedste til cykelundertrøjer?

Det rigtige materiale kommer meget an på, hvilket vejr du skal cykle i og hvordan din træningstur skal være. I dårligt vejr er det en rigtig god idé at bruge merinould til at holde varmen. Hvis du på den anden side skal cykle når det er varmt er det vigtigere for dig at få transporteret fugten væk fra din hud. Det gøres bedst med syntetiske materialer, der kan hedde mange forskellige ting.

Merinould er et ekstremt godt materiale at laver undertrøjer af fordi ulden ikke køler dig ned når den bliver våd, hvilket ellers kan være et stort problem. Vådt tøj nedkøler dig omkring 25 gange hurtigere end tørt tøj under normale omstændigheder. Derfor er du nødt til at holde dig eller i det mindste bruge Merinould, som ikke køler dig unødigt meget.

De syntetiske materialer kan behandles anderledes end naturlige materialer som merinould. Det gør at man kan give materialet vandafvisende egenskaber, så undertrøjen ikke bliver våd selv når du skyder dit bedste 20-minuters
interval af. Jo tyndere materialet desto mere åndbar er cykelundertrøjen også. Derfor vil du opleve at undertrøjen kan være ekstremt tynde og decideret gennemsigtige. Heldigvis har du en cykeltrøje på udover, så hele overkroppen
ikke er til offentligt skue.

Hvad skal du kigge efter i din cykelundertrøje?

Cykelundertrøjer kan have mange forskellige features, som du skal gøre op med dig selv om du vil sætte pris på og betale. En vindafvisende front på undertrøjen ses ikke ofte, men har alligevel vindtætte cykelundertrøje. Den vindtætte front er rigtig god til at have på inden under et yderlag, som ikke er vindtæt. På samme måde kan en høj krave også hjælpe utroligt meget for at du kan holde varmen og undgå sygdom i halsen. Det er selvfølgelig kun
nødvendigt på de koldeste cykelture. Den høje krave passer dog bedst under den høje krave på en cykeljakke og det ser ikke så godt med en høj krave der stikker op over kraven på din cykeltrøje.