Castelli cykeljakker - En guide

Castelli cykeljakker - En guide

Som cykelrytter i Danmark er en cykeljakke et must-have, hvis du gerne vil have noget ud af mellemsæsonerne og vinteren. Cykeljakker bliver laveret til forskellige temperaturer og vejrforhold, men uanset hvad du skal bruge din cykeljakke til er Castelli et af de bedste brands at vælge, hvis kvaliteten skal være topklasse.

Castelli kalder deres cykeltøj for: "Arbejdstøj til professionelle", fordi italienerne laver det bedste cykeltøj til de ryttere, der vil have det bedste af det bedste. Selv om man godt frygte af det bedste af det bedste er ekstremt dyrt, så er Castelli væsentligt billigere end andre brands. For at være ærlig, så betaler du ikke alverden for skorpionen på brystet, men du betaler for materialer af højeste kvalitet når du køber en cykeljakke fra Castelli.

Funktionalitet er Castellis absolut top prioritet og det gør også at deres jakker ser anderledes ud på nogle punkter. Mange brands havde f.eks. fravalgt tapede sømme på deres jakker. Men Castelli mener at en vandafvisende jakke er bedre med tapede sømme end uden, så der ikke kommer vand igennem syningerne. 

En anden ting der også kendetegner cykeljakker fra Castelli er den måde jakkerne sidder på. De sidder så tæt som muligt, fordi det giver den bedste komfort. Derfor kan det godt være at du kun kan have 1 baselayer på under din jakke og ikke andet. Men det er også meningen. Er du i mellem to størrelser vil jeg altid anbefale at gå en størrelse op.

Hvilken cykeljakke skal du vælge?

Du skal vælge den cykeljakke, som passer til de forhold du vil cykle i. Du skal ikke vælge den samme jakke, når det er 10 grader og sol, som du skal når det er 0 grader og regner. Derfor skal du beslutte hvilke cykelturer du mangler en cykeljakke til. 

Bruger du en jakke, som f.eks. ikke er varm nok giver det sig selv at du hurtigere begynder at fryse. Personligt, er der ikke noget der kan få mig til at vende snuden hjem af som hvis jeg fryser meget. På den anden side kan din cykeljakke også nemt blive for varm. Skaden er lidt mindre, men det er ikke optimalt at være badet i sved. Specielt ikke om vinteren.

Hvis du ved at du med garanti ikke kommer til at cykle ved den mindste udsigt til regn eller våde veje. Så er der ikke nogen grund til at købe en cykeljakke med vandafvisende egenskaber.

Men er du typen, der ikke gider at tænke over hvordan skyerne ser ud og bare gerne vil ud at træde uanset om det regner en smule eller en del, så skal du vælge en vandafvisende jakke.

 

Castelli vinter cykeljakker

Cykeljakker fra Castelli

Castellis kollektion af cykeljakker er lavet så du altid kan finde en jakke, der passer perfekt til præcis det vejr du skal bruge den til. Samtidig med har brandet også lavet cykeljakker, der er gode til mange forskellige vejrforhold. Så du ikke skal fylde hele garderobeskabet med cykeljakker. Selvom det naturligvis er en stor drøm at gør netop det.

De mest populære cykeljakker fra Castelli er Gabba og Perfetto jakkerne. Gabba jakken er en kortærmet cykeljakke, der af de professionelle cykelryttere bliver brugt sammen med løse ærmer, når vejret er det værste det kan blive i de belgiske forårsklassikere. Den kortærmede udgave vælges fordi den er mest aerodynamisk og åndbar, hvilket er det du har mest brug for når du kører fuld finale i cykelløb.

Til os andre, der aldrig kommer til at køre en finale i andet end spurten på den mytiske Abbetved bakke, så er den langærmede Perfetto en mere brugbar jakke. Den eneste forskel på Gabba og Perfetto er Perfettoens lange ærmer. Alle materialer er de samme.

Castelli cykeljakker til mildt vejr (10-15 grader)

Castelli Beta RoS Cykeljakke

Castelli Beta RoS Cykeljakke

Cykeljakken, perfekt til ture i mildt vejr. Det vil sige når temperaturen er omkring 10 grader. Beta RoS er vandafvisende, så selv om vejene er våde, skal du ikke frygte dæksprøjt. Jakken er tynd og meget elastisk, så den føles som en langærmet cykeltrøje, men med de samme vind- og vandafvisende egenskaber som en cykeljakke. Det er den perfekte jakke til sene forårsture og efterårsture på rammen.

 

Castelli cykeljakker til køligt vejr (5-10 grader)

Castelli Perfetto Jakke

Castelli Perfetto Jakke

Hvis du kun skulle have en jakke i din cykelgarderobe ville det være en Perfetto. Den er 100% vindafvisende og er perfekt til cykelture i køligt vejr, uanset om der falder let regn eller det er knastørt. Perfetto er mange cykelrytteres foretrukne vinterjakke, fordi du ikke skal tænke på vejrudsigten, men bare komme af sted. Hvis du skal bruge ekstra åndbarhed under intervaller f.eks. har jakken to ventilationshuller, der kan åbnes og lukkes med lynlås.

Castelli cykeljakker til koldt vejr (0-5 grader)

Castelli Raddoppia 3 CykeljakkeCastelli Raddoppia 3 jakke

Arbejdshesten af en cykeljakke, der får dig varmt igennem de lange vinterture på cyklen. Jakken har 3 store baglommer og en ekstra lomme lynlås til værdigenstande. Raddoppia 3 er ikke en hvilken som helst cykeljakke, det er jakken der sørger for at cykelture om vinteren bliver en del sjovere, fordi du ikke skal frygte kulden. Cykeljakken er ikke vandafvisende og du skal være påpasselig med at køre ud i regnvejr. Men hvis du også er meget påpasselig med at køre ud i regnvejr om vinteren, så er Raddoppia 3 et glimrende bud på din næste cykeljakke.

Castelli cykeljakker til ekstremt koldt vejr ( under 0 grader)

Castelli Alpha RoS 2 JakkeCastelli Alpha RoS 2 Jakke

Alpha jakken er en gamechanger når det kommer til vintertøj til cykling. Med en to-lags konstruktion og effektiv vandafvisning er det jakken du skal bruge til det mest ekstreme vejr du kan forestille dig at cykle i. Det er den varmeste jakke i Castellis kollektion, så den er perfekt hvis du frygter at fryse på dine cykelture. Selvom jakken er vandafvisende er Castelli ikke gået på kompromis med åndbarheden, så du har det helt perfekt, selv på de iskolde vinterturer. Udover at selve tekstilet er vand-afvisende, så har det også fået en vandafvisende nanobehandling oven i hatten.