Cykeljakker til vinter

Cykeljakker til vinter

Hvis du har prøvet at finde en ny cykeljakke så ved du også hvor besværligt det er at finde den rigtige vinter cykeljakke til dit behov. Meningerne er lige så mange, som der er cykelryttere og det kan være svært at gennemskue hvor varme de enkelte cykeljakker er. I det her indlæg vil jeg komme rundt om de forskellige egenskaber cykeljakker kan have og hvad forskellen er på forskellige jakker. Så du kan finde ud af hvad din cykeljakke skal kunne og samtidig hvad du ikke har brug for. Faktum er nemlig at jo mere en cykeljakke kan desto dyrere er den også.

Vindjakker til cykling

Vindjakker er ekstremt tynde og består af et vindtæt lag, så du ikke ikke bliver kølet af vinden når du træder dig igennem din træningstur. Jakkerne er tynde så de let kan foldes sammen og være i en baglomme. Da vindjakker ikke er beregnet til at have på under hele cykelturen og derfor er der som regel ikke baglommer på vindjakker. Hvis du gerne vil bruge den på hele turen må du altså leve med at have dine ting i ryglommen på din trøje under vindjakken.

Det der afgør prisen på vindjakker er hvor tynde og åndbare de er. De dyre jakker, er ekstrem tynde og kan også have et materiale på ryggen, som ikke er vindtæt, men betydeligt mere åndbar end den vindtætte front. Det er ikke noget problem, fordi den overflade, der bliver kølet er fronten og ikke ryggen. En tyk jakke kan nemt fylde dobbelt så meget i baglommen som en tynd.

 

Vindjakker

 

Regnjakker til cykling

Regnjakker til cykling

Regnjakker er ligesom vindjakker meget tynde sammenlignet med vinterjakker. Mange af cykeljakker er vandafvisende, men ikke 100% vandtætte. Cykeljakker, der ikke er vandtætte er ikke en decideret regnjakke. Forskellen er at regnjakker har en vandtæt membran, som gør at vand ikke kan komme igennem tekstilet.

Problemet med den vandtætte membran er at regnjakker ikke er særlig åndbare. Når dit cykeltøj ikke er åndbart vil du opleve at du ikke kan komme af med varmen og vil begynde at svede meget. Åndbarheden er meget afgørende for prisen på en regnjakke. De helt dyre er både ekstrem åndbare og har f.eks. også lommer eller en åbning, så du nemt kan komme til dine snacks i ryglommerne.

Alle regnjakker er vandtætte, derfor skal du ikke tænke over om den ene regnjakke er mere vandtæt end den anden. Tror mig, vandet kommet ikke igennem ude fra. På alle vores regnjakker er syningerne enten tapede eller svejsede, så der heller ikke kommer vand ind her. 

 

Find din nye cykelregnjakke

Vinterjakker til cykling

En vinterjakke er ikke bare en vinterjakke. Du kan ikke køre i den samme jakke, når det er 10 grader, som du gør når det er -5 grader. Derfor er der forskel på hvor tykke vinterjakker er. Vinterjakkerne kan godt være lavet i det samme materiale, men have forskellig mængde fór og derfor være enten varmere eller koldere end en anden jakke i samme materiale.

De cykeljakker, der er bedst til mellemsæsonerne eller tidlig vinter har ofte ikke noget fór, men består kun af det vindafvisende materiale, der er en anelse tykkere end du finder på en vindjakke. De tynde vinterjakker har heller ikke samme materiale på fronten og ryggen. Fronten er naturligvis vindtæt, men ryggen behøver ikke at være det ved temperaturer omkring 10 grader.

Når vinteren kommer og temperaturerne er omkring 5 grader vil du foretrække en cykeljakke, der både er vindtæt på fronten og ryggen. Jakker til denne sæson har ikke noget fór, men er 100% vindtætte.

Rammer temperaturen frysepunktet og har du stadigvæk planer om at hive cyklen frem, så er det med at have en cykeljakke, der udover at være 100% vindtæt også har et varmende fór eller ekstra lag, for ellers kommer du til at fryse røven ud af bukserne.

 

Find din nye vinter cykeljakke

Vinterjakker til cykling

Skal din vinterjakke være vandafvisende?

Uanset hvilken temperaturer du skal bruge din cykeljakke til, så skal du gøre dig overvejelser omkring hvor vandafvisende den skal være. Vi har 3 kategoriseringer af vandafvisning: Våde veje, Let regn og Vandtæt. Det er kun deciderede regnjakker, der er vandtætte. Hvis din vinterjakke ikke er vandafvisende bliver den gennemblødt med det samme den bliver våd og vandet kan komme ind til din ud og køle dig ekstremt meget ned. Vådt tøj køler det mange dobbelte af tørt tøj.

Hvis du cykler mens vejene stadigvæk er våde, så er det uundgåeligt at du bliver våd af dæksprøjt. Jakker kategoriseret til våde veje har fået en behandling, der gør tekstilet vandafvisende. Jakkerne har ikke tapede sømme og vand kan derfor komme igennem ved syningerne. Det bliver heldigvis først et problem, hvis det begynder at regne.

Begynder det at regne let mens du cykler vil du sætte pris på en cykeljakke, der er lavet i vandafvisende materialer. Der skal mere vand til at komme igennem et vandafvisende materiale end der skal til en vandafvisende overflade behandling. Cykeljakker i den her kategori har udgangspunkt vandtæt tape over alle syninger, så vandet ikke kan kommet igennem

Cykeljakker

Du kan finde mange cykeljakker med forskellige features. Nogle features kan være smarte og andre kan det være du slet ikke har brug for. Nedenfor vil jeg lige gennemgå de features du kan finde på vores vinter cykeljakker:

Refleks

Refleks elementer er et absolut must. Nogle jakker har 360 graders refleks og andre har det kun på ryggen. Uanset hvad er refleks det vigtigste for din sikkerhed og derfor har alle vores vinter cykeljakker, som minimum refleks på ryggen.

Drænhuller

Det kan lyde banalt, men når en cykeljakke er vandafvisende skal den også have drænhuller i bunden af lommerne. Hvis ikke det var for drænhullerne ville lommerne bliver fyldt af alt det vand, der løber ned af ryggen på dig.

Ventilationshuller

Vinter cykeljakker er meget varme og det kan ikke lade sig gøre at lave en varm cykeljakke uden at gå på kompromis med åndbarheden. Derfor har nogle jakker ventilationshuller, der kan åbnes og lukkes med lynlås, så du ikke overopheder, når intervaltræning starter. 

Cykeljakke vinter