Guide: Sådan vælger du de rigtige cykelbukser

Guide: Sådan vælger du de rigtige cykelbukser

Sådan vælger du de rigtige cykelbukser

Din oplevelse på cykelturene er meget påvirket af kvaliteten af dine cykelbukser. Med de rigtige cykelbukser kan du cykle længere og mere komfortabelt. Din oplevelse bestemmes i høj grad af at du vælger den rigtige pude i dine cykel-bukser, da det er her der opstår mest friktion på dine cykelture.

Komfortabiliteten i dine cykelbukser er også påvirket af pasformen på dine cykelbukser eller cykelshorts, på mange af vores cykelbukser er der integreret en silikone kant for enden af buksebenene, som gør at dine shorts bliver på plads og ikke kryber op under cykelturen.

Vi har samlet en guide til hvordan du finder de cykelshorts eller cykelbukser, som matcher dine behov.

Step 1: Find den rigtige størrelse

At finde den rigtige størrelse til dig er af helt afgørende betydning for dine oplevelser med cykelshorts eller cykelbukser. Vi anbefaler altid at du bruger Castellis og Sporfuls officielle størrelsesguide, når du køber cykelbukser hos os. Da både Castelli og Sportful har en meget tætsiddende fitting, anbefaler vi at du går en størrelse op, hvis dine mål ligger imellem to størrelser.

Størrelsesguide Mænd

XS S M L XL XXL 3XL
Hofte 90cm 94cm 98cm 102cm 107cm 112cm 117cm
Indersøm 81cm 82cm 83cm 84cm 85cm 86cm 87cm

Størrelsesguide Kvinder

XS S M L XL
Hofte 87cm 92cm 97cm 102cm 107cm
Indersøm 75cm 76cm 77cm 78cm 79cm
Vi har samlet en guide til hvordan du finder de cykelshorts eller cykelbukser, som matcher dine behov.
Sportful - Total Comfort

Step 2: Skal dine cykelbukser være med eller uden seler?

Det er i bund grund et spørgsmål om komfort og individuelle præferencer. Som udgangspunkt er cykelbukser uden seler gode løsninger til dem, der dyrker triatlon eller kører mountainbike.

Triatleter fordi det er lettere at skifte til cykelbukser uden seler end med seler. Selerne er som regel det inderste og det betyder at samtlige lag skal af overkroppen før du kan skifte shorts. Det er ikke nødvendigt når cykelbukserne ikke har seler.

Vores cykelbukser til mountainbike giver et mere casual udtryk på cykelturene i skoven, samtidig er de lavet af tykkere og mere resistent stof.

Step 3: Skal dine cykelbukser være med eller uden pude?

Vi anbefaler altid at købe cykelbukser med pude til længere ture på landevejen. Der kan dog være situationer, hvor et cykelbukser uden pude, er at foretrække.

Det kan være hvis du har et par cykelshorts med pude indenunder et par lange cykelbukser uden pude. Eller hvis dine cykelture ikke er lange.

Men vores holdning er helt klart, at det altid er at foretrække at køre med pude, da det øger komforten utrolig meget samtidig med at du bliver mindre udsat for siddesår og lignende.

Guide Cykelbukser

Step 4: Hvilke vejrforhold skal du bruge din cykelbukser til?

Selvom om cykelbukser ikke er deciderede vandtætte, så yder vores cykelbukser forskellige grader af beskyttelse mod vand. Nogle cykelbukser er overflade behandlet til at afvise vand, mens andre fokuserer mere på isolering og derfor er mere komfortable under kolde og blæsende vejrforhold.

Hvis du gerne vil være på den sikre side i forhold til regnen kan vi anbefale at du tager et kig på Sportfuls Fiandre kollektion eller Castellis RoS(Rain or Shine) kollektion.

Step 5: Hvilken temperatur skal dine cykelbukser bruges til?

Hvis du skal bruge dine cykelbukser til at køre når det er koldt, skal du selvfølgelig være opmærksom på at vores cykelbusker yder forskellige grader af isolering mod kulde. Men det vigtigste ved at forholde sig temperaturen er egentlig at beslutte om du skal vælge cykelbukser, cykelknickers eller cykelshorts.

De beskytter selvfølgelig den nederste del af benene forskelligt, men du skal også være opmærksom på at et par cykelshorts kan kombineres med et par løseben og dermed udvide temperaturspændet for hvornår dine cykelshorts er komfortable.

Skal dine cykelshorts bruge til ferien under sydligere himmelstrøg, så har vi også bukser som er ekstra tynde og sørge for at transportere sveden væk fra din krop. Som udgangspunkt starter brugen cykelshorts, uden løse ben/knæ, når temperaturen viser 16°C.

Men vores holdning er helt klart, at det altid er at foretrække at køre med pude, da det øger komforten utrolig meget samtidig med at du bliver mindre udsat for siddesår og lignende.

Guide til cykelbukser