Regnjakker til cykling

Regnjakker til cykling

Uanset hvilken jakke du skal bruge kan du altid finde cykeljakker til alle behov hos os. Vi har med garanti en cykeljakke til dig uanset hvad dit ambitionsniveau er, om du skal bruge en let jakke, fordi du fryser mere end gennemsnittet eller hvis du skal bruge en cykeljakke til at bekæmpe det værste vejr Danmark kan byde på.

Regnjakker til cykling kan være meget forskellige. Når jeg omtaler en regnjakke mener jeg en 100% vandtæt jakke. Men der findes også mange cykeljakker, som er vandafvisende til en hvis udstrækning. I det her blog indlæg vil jeg skrive om alle typer af vandafvisende og vandtætte cykeljakker.

Cykelregnjakker

I bund og grund er det at lave en vandtætte jakke en meget simpel ting, fordi der findes så mange vandtætte materialer. Problemer er bare af vandtætte materiale både sørger for at holde vand ude, men det gør også at du ikke kan komme af med sveden når du cykler.

Jeg plejer at tænke mest over det når jeg cykler på min citybike i civilt tøj. Det er tøj, der ikke er beregnet til sport og derfor ikke er særlig åndbart. Jeg føler ikke at jeg kan sætte mig på min citybike uden at svede. Fuldstændig ligegyldigt hvor hårdt jeg træder i pedalerne. Hvor jeg på min racercykel sagtens kan køre i flere timer med flere indlagte intervaller uden at mit tøj bliver gennemblødt af sved.

Det samme gør sig gældende med regnjakker til cykling. Det er både nemt og billigt at lave en vandtæt regnjakke. Men det er ikke lige til at lave en vandtæt jakke, der stadigvæk er åndbar.

 

Regnjakker til cykling

 

Der fås mange regnjakker til cykling i forskellige prisklasser. Det helt afgørende for prisen er hvor åndbar jakken er. Jo mere du giver for din regnjakke, desto mere behagelig er den at cykle med. Derudover er der selvfølgelig forskel på, hvor små jakkerne er når de foldes sammen i baglommen. De bedste regnjakker kan pakkes sammen til at fylde 1/3 af en ryglomme.

Men skal du så bare vælge den dyreste regnjakke du kan finde? Det kommer an på hvad dit behov er. Hvis du kun bruger cykelregnjakken som en forsikring mod dårligt vejr, hvis skyerne er grå i horisonten, så kan du virkelig komme langt med en af de billigere regnjakker. Når du ikke bruger den mere har du heller ikke nødvendigvis brug for at eksempelvis ryglommer.

Hvis du på den anden side ved at du skal træde 5 timer lørdag, og det ikke er til forhandling at blive hjemme bare fordi Jens Ringgård lover dobbelt skybrud i vejrudsigten. Så vil du sætte stor pris på at skrue budgettet op og vælge en regnjakke med så meget åndbarhed som muligt.

Regnjakker til cykling er 100% vandtætte fordi tekstilerne har en indbygget membran, der gør at vand ikke kan trænge igennem. Den samme membran er også 100% vindtæt. Så hvis din cykeljakke er vandtæt er den med garanti også vindtæt. Det samme er dog ikke tilfældet den anden vej rundt, en jakke kan sagtens være vindafvisende uden at være vandtæt.

Castelli Idro Pro 3 RegnjakkeCastelli Idro Pro 3 Regnjakke

Den ultimative regnjakke, hvis du vælger eller skal cykle i alt slags vejr. Åndbarheden fås ikke bedre og Idro Pro 3 er en af de få regnjakker med ryglommer. Det er altså jakken til dig, der cykler i det mest ekstreme vejr og skal gøre det hele dagen. Regnjakken er de professionelle cykelrytteres valg når vejret på dagens træning er decideret modbydeligt. Takket være det aerodynamiske fit bruger mange ryttere den også til cykelløb. Idro Pro 3 Jakken er konstrueret af GoreTex Shakedry

 

Sportful Aqua Pro Regnjakke

Sportful Aqua Pro Regnjakke

Sportfuls bedste og mest åndbare regnjakke. Den er lavet til de vådeste cykelløb. Din normale regnjakke kan ikke strækkes en centimenter. Aqua Pro? Den har strækbare paneler på skuldrene, albuerne og siderne. Præcis der hvor du skal bruge strækbarheden. Aqua Pro er til dig der vil have verdensklasse beskyttelse mod vand og samtidig med have verdensklasse komfort på cykelture i de mest ekstreme vejrforhold.

Castelli Emergency 2 Regnjakke mændCastelli Emergency 2 Regnjakke mænd

Det her er regnjakken du altid har med i baglommen. Den fylder så lidt at du tager den med for en sikkerheds skyld. Den har ikke topklasse aerodynamik og ekstrem åndbarhed. Men den får dig tør og varm hjem til dørtrinnet. Og når du kun bruger jakken til nødstilfælde har du ikke brug for verdensklasse åndbarhed. Det er også en væsentlig billigere regnjakke end pro modellerne.

 

Castelli Emergency 2 Regnjakke Damer

Castelli Emergency 2 Regnjakke Kvinder

Jakken er 100% vandtæt og kan pakkes sammen og pakkes i baglommen. Det gør at du hellere tager den med for en sikkerheds skyld end at lade den blive hjemme. Det er ikke verdens mest åndbare cykeljakke, men den får dig varm og tør hjem, hvis vejret begynder at gå i mod dig. Dame modellen er faconsyet til kvinder og har, ligesom herremodellen, 360° refleks. Så du altid bliver set.

Vandafvisende cykeljakker

Udover vandtæt har vi 2 niveauer til at vurdere cykeltøj niveau af beskyttelse mod vand. 'Våde veje' er det laveste niveau og betyder at du kan bruge dit cykeltøj selvom vejene er så våde at der kommer dæksprøjt på tøjet når du cykler. 

Det kan godt være så varmt at du ikke behøver vandafvisende cykeltøj til at cykle på våde veje, men om foråret/efteråret bliver du glad for at vandet ikke trænger igennem de yderste lag af dit cykeltøj.

Jo mere vandafvisende din cykeljakke skal være desto mindre åndbar bliver den. Det betyder også at en cykeljakke til 'våde veje' er mere åndbar end én til 'let regn'. Når en cykeljakke er vandafvisende til våde veje, er det som regel fordi

'Let regn' er det midterste niveau, i mellem 'våde veje og 'vandtæt'. Cykeljakker med det her niveau af beskyttelse mod vand er gode til støvregn eller cykelturer, hvor der er mindre byger af regn.


Der er ikke noget, der kan ødelægge mine cykelture om vinteren som iskolde fingre. Sådan et sæt gennemfrosne fingre, der gør helt ondt når de bliver ramt af det varme vand fra vandhanen. Det tager simpelthen alt lysten og glæden fra min cykeltur. Derfor er vinter cykelhandsker en hjørnesten i min cykelgarderobe. Jeg har mange og jeg vil prøve at gøre dig klogere hvad der er op og ned i forhold til materialer, vandtæthed og varme. Er du en af de typer, der kører uden handsker det meste af året og aldrig har følt kolde fingre, så lad mig være helt ærlig: læs et af vores andre blogindlæg i stedet for.

Hos Empire Cycling kan du købe adskillige vintercykelhandsker og det er ikke helt nemt at gennemskue hvad det enkelte par handsker kan, som de andre ikke kan. Hvordan vandtætheden er og hvor varme de enkelte cykelhandsker er. Læs med her, hvis du gerne vil blive klogere på vintercykelhandsker.

Noget af det der afgør prisen på cykelhandsker, er producentens evne til at gøre handskerne varme uden at de bliver voluminøse. Fordi lige så snart dine handsker bliver store og tykke, så bliver følelsen med udstyret nedsat. Det betyder at du får dårligere kontrol med bremse- og skiftegrebene, hvilket kan være farligt. Udover det så betyder tykkere handsker også at åndbarheden bliver mindre, hvilket efterlader dig tilbage med svedige hænder. Det er måske ikke lige så slemt som fingre der fryser, men det er stadigvæk ikke optimalt.

Vinter cykelhandsker

Det kendetegner vinter cykelhandsker at de har lange fingre i modsætningen til sommerhandsker, der kun dækker det første led på hver finger. De mindst varme vintercykelhandsker anbefales til brug mellem 10°-15°C. For nogen er det fuldstændig utænkeligt at bruge lange handsker når det ikke er koldere, for mig er det en selvfølgelighed at bruger handsker når det er så koldt. Det er handsker uden vindtæt materiale på ryggen, men med et termisk materiale i stedet.

Cykelhandsker til køligt vejr i mellem 5°-10°C skal være vindafvisende for at kunne holde kulden ude. De behøver ikke være tykkere end cykelhandsker til 10°-15°C, men fordi materialet er vindafvisende, er de stadigvæk en tand varmere. Når materialet er vindafvisende og derved har en membran, kan cykelhandskerne også begynde at være helt eller delvist vandtætte.

Når en cykelhandske skal kunne bruges til mellem 0°-5°C, så kommer du ikke uden om at der er nødt til at være noget for til at isolere handskerne og gøre dem tykkere. Handskerne er selvfølgelig stadigvæk nødt til at være vindtætte. Vores vintercykelhandsker til koldt vejr laves i forskellige materialer. Som regel i det samme Gore-Tex
Infinium som mange af vores jakker eller i neopren. Gore-Tex behøver ingen nærmere introduktion, men neopren er også et godt materiale at lave handsker i. En ting er at neopren er vandtæt, det er en kæmpe fordel når det regner, men det er på den anden side en ulempe når det ikke regner, fordi neopren ikke er i nærheden af at være lige så åndbart som f.eks. Gore-Tex Infinium.

Skal du bruge dine vinterhandsker under frysepunktet, så skal der altså noget seriøst udstyr til. Handskerne er ikke længere af neopren, fordi det vil kræve så tykt neopren at dine hænder vil være badet i sved. Nej, man bruger i stedet for en kombination af Gore-Tex Infinium og en form for isolerende
materiale, det kunne være PrimaLoft. Der udover at give en fantastisk varme også er relativt åndbart i forhold til andre isolerende materialer.

Vandtætte cykelhandsker

Skal dine cykelhandsker være vandtætte? Det kommer fuldstændig an på om du forventer at skulle cykle i regnvejr. Hvis du cykler selv om det er slagregn i flere timer, så er neopren et godt valg, fordi materialet er vandtæt. Hvis handskerne skal være ekstrem varme kan de ikke være i neopren, men så er det vigtigt at syningerne er tapede, så der ikke kommer vand ind ved fingrene.

Hvis du derimod kun regner med at cykle i let regn, det vil sige sporadiske byer, så er det ikke nødvendigt med et par neopren handsker, men Gore-Tex handsker vil være et bedre valg. Fordi du får så meget mere åndbarhed, selvom du går en smule ned på vandtætheden.

Er du derimod typen, der ikke cykler ved den mindste risiko for regn, så er der ingen grund til at betale ekstra penge for at dine vinterhandsker skal være vandafvisende eller vandtætte når du ikke har brug for det alligevel. Og på samme tid giver det heller ikke mening fordi den vandtætte membran gør handskerne meget mindre åndbare end tilsvarende handsker uden membran.