Cykeljakker til forår og efterår

Cykeljakker til forår og efterår

Når det bliver forår og efter er vejret ofte mildt og køligt i Danmark. Det er tidspunktet, hvor det er for koldt til at cykle i en cykeltrøje, men for varmt til en vinterjakke. Med den rigtige cykeljakke kan du dog stadigvæk få rigtige mange gode cykelturer ud af denne tid på året. Om foråret og efteråret kan temperaturerne svinge en del, specielt hvis du kører om morgenen eller om aftenen.

Vindjakker til cykling

Hvis du cykler mens temperaturen enten stiger eller falder forholdsvis meget, så bør du overveje en helt tynd vindjakke udover det du normalt tager på til dine cykelture. Hvis du cykler om morgenen kan du starte med din tynde vindjakke og pakke den sammen i baglommen, som temperaturen stiger.

På samme måde kan du med fordel pakke den i baglommen når du cykler hjemme fra om eftermiddagen og ikke er hjemme før solen er gået ned. Udover at vindjakkerne som regel har reflekselementer, så mærker du ikke at den er ryglommen. Men du sætter stor pris på den når det bliver køligere.

Der er forskellige prisniveauer på vindjakker og det kan være svært at gennemskue, hvad du får for dine pengene når du går en prisklasse op. De billigere vindjakker er ofte lavet lavet 100% med det vindtætte materiale. Hvilket gør jakken meget lidt åndbar sammenlignet med de jakker, der kun er vindtætte på fronten, men ikke på bagsiden.

Derudover så er det vindtætte materiale også meget lidt strækbart. Det betyder at de billigere jakker sidder meget løst og blafrer en del i vinden. På de jakker af en højere kvalitet er der f.eks. brugt strækbare paneler, der gør at jakken sidder meget bedre. Sådan noget som ryglommer er heller ikke standard.

 

Castelli Aria Jakke

Castelli Aria Shell Jakke

Vindjakken fra Castelli sidder takket være strækbare paneler helt perfekt. De strækbare paneler gør også jakken meget åndbar. Pakker du jakken sammen fylder den ikke mere end 1/3 af en ryglomme. Du tager den med hver eneste gang, bare fordi. Du mærker den ikke i baglommen, men falder temperaturen bliver du rigtig glad for at du pakkede Aria Shell Jakken.

 

Sportful Hot Pack Easylight Jakke

Sportful Hot Pack Easylight Jakke

En standard vindjakke uden for mange dikkedarer. Jakken har en baglomme, som ud over dine snacks også bruges til at pakke jakken sammen, når du ikke skal bruge den. Den perfekte jakke når du ikke helt ved hvilket vejr din cykeltur byder på. Udover at være vindafvisende er jakken også vandafvisende til let regn.

Cykeljakker

Cykeljakker til mellemsæsonerne er væsentligt tyndere end deciderede vinterjakker. Problemet med vinterjakker til cykling er at, for at kunne gøre dem tilpas varme er producenterne nødt til at gøre dem mindre åndbare. Jeg skriver ofte om åndbarhed her på bloggen og det er der en rigtig god grund til. Den er simplethen grundlæggende for komforten på dine cykelture uanset hvilket niveau du cykler på.

I forhold til langærmede trøjer, så er cykeljakkerne ikke nødvendigvis tykkere. Derimod er jakkerne lavet i 100% vindtæt materiale, hvilket cykeltrøjer ikke er. De fleste jakker til forår og efterår har en kombination af vindtætte og termiske materialer. De vindtætte materialer bliver brugt på fronten og ærmerne af cykeljakkerne, fordi det er cykelryttere er mest udsat for vind. 

De letteste cykeljakker har så et termisk tekstil på ryggen. Som ikke er vindtæt, men til gengæld er ekstremt åndbart. Det gør at du næsten ikke føler at du kører med en cykeljakke. Men også kun næsten.

Hvad afgør prisen på en cykeljakken? Først og fremmest er de vandafvisende jakker dyrere end, dem der ikke er vandafvisende. Det kan være en dårlig idé at spare på vandbeskyttelsen, hvis vejret nogle gange spiller dig et puds. Er du på den anden side typen, der ikke trækker i tøjet ved andet end skyfri himmel, kan du med ro i sindet spare en del her. Derudover så betaler du også for egenskaber som: Ekstra lomme med lynlås, refleksdetaljer, ventilationshuller og fit. Jakker med strækbare paneler på siderne sidder væsentligt bedre end jakker uden, de koster dog også mere.

 

Castelli Beta RoS JakkeCastelli Beta RoS Jakke

Den lette jakke, til dig der vil have maksimal performance. Beta RoS er takket være det termiske tekstil på ryggen ekstrem åndbar sammenlignet med andre cykeljakker. Ryggen har fået en vandafvisende behandling, så du ikke skal frygte en lille skylder. Fronten og ærmerne er vindtætte og lavet i Polartec NeoShell, som er ekstrem strækbart. 

 

Castelli Gabba RoS Jakke

Castelli Gabba RoS Jakke

En jakke med korte ærmer? Det lyder umiddelbart unødvendigt, men Gabba jakken er langt fra unødvendig. Kombineret med et par løse ærmer er den perfekt til dine forårs og efterårs ture, hvor temperaturen skifter. Eller hvis det ikke er varmt nok til en normal cykeljakke endnu. Gabba jakken bliver brugt af profferne til de cykelløb i ekstrem vejr. Heldigvis kan du også sagtens bruge den uanset om det regner eller er tørvejr. Du kan også læse historien om hvordan den ikoniske Gabba blev til her.

Cykelregnjakker

Regnjakker til cykling minder meget om vindjakker. Den store forskel er den at den membran, der bruges ikke kun er vindtæt, men også vandtæt. Vind- og vandtætte membraner er væsentligt mindre en åndbar end membraner, der kun er vindtætte. Derfor vil jeg på det kraftigste fraråde at bruge en regnjakke, i stedet for en vindjakke. Her kan du læse vores guide til regnjakker til cykling